Echipa Nationala

Interviu | Lucescu: "Criticile ne fac foarte mult rau"

Antrenorul echipei nationale pune infrangerea cu Macedonia pe seama criticilor venite din toate partile in ultimele zile. Razvan Lucescu sustine ca toate criticile au creat o atmosfera negativa in sanul echipei nationale si face apel catre cei care l-au contestat sa isi schimbe punctul de vedere.
Razvan, cum explici esecul?

E un moment urat, dar si un moment in care orice am face nu ne iese. Personal, sunt foarte dezamagit de rezultatul obtinut in acest meci de pregatire. Am vazut o foarte mare precipitare, disperare, au incercat sa rezolve foarte repede, nu au avut rabdarea necesara si au jucat prea multe mingi decisive. Dupa toate cele intamplate in ultimele zile, nu am mai avut luciditate.

Meritam mai mult?


Ce as putea sa spun cand 75 de minute Macedonia a stat in terenul propriu, nu au dat un sut la poarta. Noi am avut situatii de poarta, am dat si in bara, am tras si in noi.

Avem si ghinion?


Cred ca din ce am spus pana acum, asta reiese, ca avem ghinion. La fel a fost si in Ucraina, cu toata acea conjunctura. Este o situatie negativa, dar cred ca jucatorii se vor linisti dupa ce vor ajunge acasa.

Ce iti reprosezi dupa acest meci?


Aceasta precipitare prea mare si lipsa de luciditate care vine dintr-o stare de spirit egala cu disperarea. Cand am spus ca Liga 1 nu are valoare m-am referit si la acest lucru, ca nu stim sa facem fata unei presiuni negative.

De ce crezi ca nu mai batem pe nimeni?


Rezultatul cu Macedonia este urat, dar criticile ne afecteaza foarte mult, ne fac rau. Cand intr-o echipa este aceasta atmosfera negativa, lucrurile nu pot iesi bine. Cand o echipa este impinsa de lucruri constructive, atunci ele pot iesi bine. Daca vrem ca aceasta echipa sa mearga mai departe, fac apel la toata lumea sa sustina la modul cel mai corect si pozitiv.

Cei care critica au ceva personal cu tine?


Sunt convins ca, indiferent de cine ar fi fost aici, ar fi trecut prin aceste momente. Ca voi fi eu sau ca va fi altul, tot la fel va fi. Doua-trei luni de entuziasm, iar apoi, in ideea de a vinde, de a face rating, de a ne face interele, se va ajunge tot aici. Este firea noastra, caracterul nostru, sa scuipam tot timpul cu noroi in momentul in care cineva vrea sa faca treaba.

Cum o sa le raspunzi celor care te contesta?


Incerc sa-mi pastrez calmul, sa nu reactionez urat cum fac altii. Cand am fost la echipele de club am sustinut antrenorul echipei nationale, indiferent ca s-a numit Hagi sau Victor Piturca. Cei care critica nu stiu ce inseamna aceasta presiune fata de jucatori.

Onlinesport


Interviu | Lucescu: "Criticile ne fac foarte mult rau"